Centered Riding in Laarbeek

Sinds begin 2021 is Els Smet bij ons in de praktijk aanwezig. Zij heeft de opleiding Centered Riding afgerond en kan bij u op stal langskomen om les te geven met de principes van Centered Riding. 

Wat is Centered Riding?

Centered riding betekent uit je centrum rijden. Het is een manier van paardrijden waarbij je echt vanuit je zit en eigen lichaamshouding rijdt. Door je als ruiter bewust te worden van je bewegingspatronen ben je in staat om nieuwe en meer effectieve manieren om te bewegen aan te leren. Het streven hierbij is om met minimale spanning in maximale harmonie met je paard te trainen. Centered Riding is een van de vriendelijkere methodes om met je paard te trainen en past daardoor goed bij de huidige visie rondom paardenwelzijn.

Wanneer is Centered Riding geschikt voor mij?

Centered riding heeft vier bouwstenen: je ademhaling, je centrum, je bouwstenen en ook je ogen. Dit kan toegepast worden op alle niveaus en ook alle disciplines, maar ook gewoon om meer ontspanning te krijgen bij het recreatief rijden. Het is ook heel effectief als je scheef zit, moeite hebt met doorzitten of pijn hebt na of tijdens het rijden. Als je twijfelt mag je altijd contact opnemen met Els Smet via ons contactformulier.

Fysiotherapie en Centered Riding

Met de combinatie van kennis en ervaring van Els Smet als zowel humaan fyisotherapeut en als dierfysiotherapeut is het haar specialiteit om de combinatie ruiter en paard samen vooruit te helpen. Ze kan hierbij gericht houdingsadvies en oefeningen geven, maar kijkt ook naar het totaal plaatje. Bijvoorbeeld als het paard aan een kant stijf loopt, is het moeilijker voor de ruiter om recht te blijven zitten en kan het soms juist fijn zijn om oefeningen of een behandeling voor het paard mee te nemen.

Neem contact op met Els

0