Longfysiotherapie - COPD&Astma

Longfysiotherapie richt zich op alle (long-)problemen die met ademhaling en inspanning te maken hebben. De bekendste longaandoening is COPD. Dit is een chronische ziekte waar patienten veel klachten van krijgen. Om klachten bij COPD te verminderen kan de fysiotherapeut u helpen. U hoeft niet de diagnose COPD of Astma te hebben om naar een longfysiotherapeut te gaan. Fysiotherapie kan u ook helpen om bijvoorbeeld aanvallen van hyperventilatie onder controle te krijgen. 

Onze longfysiotherapeut Sophie ziet ook veel ruiters die moeite hebben met doorademen tijdens het paardrijden. Veel ruiters hebben moeite met blijven ademen tijdens hun wedstrijden of training, en zij kan u helpen om dit beter onder controle te krijgen. Ook als u last heeft van wedstrijdspanningen of zenuwen tijdens het paardrijden kan zij u helpen. Ademhalingsoefeningen kunnen dan een onderdeel van de therapie zijn.

Wie kan mij helpen om minder klachten van mijn longen te krijgen?

Sophie Delemarre

Onze fysiotherapeut Sophie heeft de post-HBO opleiding voor longklachten gevolgd. Zij kan u helpen bij het behandelen van klachten op het gebied van ademhaling en longproblematiek.

Ook als u Corona gehad heeft, kan zij u helpen in het revalidatieproces. Sophie is aangesloten bij het Chronisch Zorgnet. 

Sophie werkt veel samen met onze oefentherapeute Dorothee, die zich bezig houdt met houding en de psychosomatische kant van longproblematiek. 

Neem contact op met Sophie

0