0492-38 12 88

✉ [email protected]

CrossFit gerelateerde aandoeningen

Crossfit is een vorm van Functionele Fitness waarbij verschillende sporten gecombineerd worden. Deze manier van fitness combineert onder andere gewichtheffen, atletiek en gymnastiek in een trainingsvorm. In deze trainingen wordt veel met het eigen lichaamsgewicht getraind, maar er wordt ook gebruik gemaakt van barbells, dumbbells, kettlebells, tractorbanden, zandzakken, touwen en pull-up-bars.

Het doel van CrossFit is om functionele lichaamsbewegingen zo snel en krachtig mogelijk uit te voeren. Duwen, (op)trekken, stoten, werpen, tillen, springen, klimmen en rennen zijn belangrijke onderdelen van deze sport. Het doel van CrossFit is om ongeacht leeftijd, beroep of fysieke gesteldheid zo snel mogelijk fit en gezond te worden.

Omdat bij CrossFit zo veel mogelijk uit je lijf wordt geprobeerd te halen is de kans op blessures behoorlijk groot. Dit kun je voorkomen door rustig op te bouwen, technieklessen in te bouwen en eventueel wat oefeningen aan te passen. CrossFit is wijdverspreid en wij zien dan ook patiënten uit alle CrossFit boxen in de buurt van Laarbeek (Aarle-Rixtel/Beek en Donk) maar ook in gemeente Gemert-Bakel, Boekel en Helmond.

Bij wie kan ik terecht voor CrossFit gerelateerde blessures?

Onze fysiotherapeuten Sophie is gespecialiseerd in problemen die ontstaan bij oefeningen uit de CrossFit. Zij hebben een uitgebreide scholing gevolgd bij Unscared Crossfit en de FysioFabriek in Utrecht, waarbij zij alle klachten die voorkomen bij CrossFitters heeft leren diagnostiseren en behandelen. Bent u op zoek naar een fysiotherapeut gespecialiseerd in CrossFit? Dan bent u bij haar op het juiste adres! 

Neem contact op met Sophie