Wat is dierfysiotherapie?

Via het contactformulier op de pagina kunt u vragen stellen die Els binnen 1 werkdag zal beantwoorden.

Net als bij mensen kunnen honden en katten ook last krijgen van hun lichaam en hierbij kan een fysiotherapeut goed helpen. Je kan hierbij denken aan ouderdomsklachten, overbelasting, na een operatie of voor verbetering sportprestaties. Natuurlijk kan het ook voor een preventieve check of voor een puppy of kitten om de groei van het jonge dier goed te laten verlopen.

Fysiotherapie is een beschermd beroep, iemand mag zich alleen fysiotherapeut noemen wanneer deze de 4-jarige HBO-opleiding succesvol heeft afgerond en is geregistreerd in het BIG-register. Daarna volgt de twee en halfjarige post-HBO opleiding Fysiotherapie bij dieren, dat ook een beschermd beroep is. Op deze manier wordt de kwaliteit van de zorg gewaarborgd.

Wie is Els Smet?

Els is in Zimbabwe tussen de dieren opgegroeid en daar is haar liefde voor dieren begonnen. Van jongs af aan heeft zij verschillende paarden en honden getraind. Hierdoor kreeg zij steeds meer interesse in zowel het menselijk bewegingsapparaat als die van dieren.Hierdoor was de studiekeuze voor fysiotherapie, gevolgd door de studie dierfysiotherapie een logische keuze.

Els werkt ook als humaan fysiotherapeut, u kunt bij haar terecht voor onder andere artrose, neurologische klachten of andere problematiek aan het bewegingsapparaat. 

Opleidingen

Algemeen fysiotherapeut

Dierfysiotherapeut

Sportsperformance en coaching

Loop-/sportanalyses dieren

Preventie blessures dieren

Centered riding

Neem contact op met Els

This site uses Google reCAPTCHA technology to fight spam. Your use of reCAPTCHA is subject to Google's Privacy Policy and Terms of Service.

Bedankt! Uw bericht is verzonden. Ik neem binnenkort contact met u op.

Wij streven ernaar om binnen 2 werkdagen een plekje voor u te hebben!

0