Wat is dierfysiotherapie?

Via het contactformulier kunt u vragen stellen die Els binnen 1 werkdag zal beantwoorden.

Wat is dierfysiotherapie?

Dierfysiotherapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie die zich richt op de behandeling van lichamelijke klachten aan het bewegingsapparaat bij dieren. Dierfysiotherapie is een beschermd beroep waarvoor je eerst humaan fysiotherapeut moet zijn en daarna nog twee jaar opleiding moet volgen. Op deze manier wordt de kwaliteit van de zorg gewaarborgd.

Wanneer kan je dier naar een fysiotherapeut?

Net als bij mensen kunnen honden, paarden en katten ook last krijgen van hun lichaam en hierbij kan een fysiotherapeut goed helpen. Je kan denken aan ouderdomsklachten, overbelasting, blessures, na een operatie of voor verbetering sportprestaties. Natuurlijk kan het ook voor een preventieve check of voor een puppy of kitten om de groei van het jonge dier goed te laten verlopen. Els ziet veel dieren na operaties en werkt vaak samen met de dierenarts voor het volledig herstel. Hiernaast geeft ze ook les in balans en coördinatie voor honden om problemen voor te zijn.

Wat kun je verwachten?

Tijdens de eerste afspraak wordt er ook onderzoek gedaan naar de klachten van uw dier. Hierbij wordt gekeken hoe het dier staat, beweegt, hoe de spieren en gewrichten voelen en waar de mogelijke problemen zitten. Hierna wordt het behandelplan opgesteld en besproken. Dit is voor ieder dier anders afhankelijk van wat de klachten zijn en de wensen van de eigenaar. Voor de behandeling gebruikt Els een combinatie van manuele technieken zoals mobilisatie en massage, gerichte oefentherapie, dry needling, medical taping, TENS en informatie en advies. Vaak worden er ook oefeningen mee gegeven zodat je zelf ook aan de slag kan met de revalidatie van je dier. Hiernaast geeft Els ook centered riding les om ruiter en paard samen vooruit te helpen met de training.

Opleidingen

Algemeen fysiotherapeut

Dierfysiotherapeut

Sportsperformance en coaching

Dry needling voor dieren

Medical taping voor dieren

Loop-/sportanalyses dieren

Preventie blessures dieren

Centered riding instructeur

0