Onze website is in onderhoud. Het kan zijn dat hij niet werkt zoals u van ons gewend bent. 

​Bij vragen kunt u bellen naar 0492-381288 of mailen naar [email protected]

Kinder-manueeltherapie

Bij welke klachten is kindermanuele therapie geschikt?

Heeft u een kind met een scheef nekje, afgeplatte schedel, overstrekking of huilen bij aan- en uitkleden? Dan kan onze kinder-manueeltherapeut Lorraine mogelijk deze klachten verhelpen.

De gewrichten en spieren tussen het hoofd en de bovenste nekwervels spelen een grote rol in de ontwikkeling van de motoriek en het evenwicht van de baby. Wanneer daar een bewegingsstoornis aanwezig is dan kan dat doorwerken in de wervelkolom en het bekken, en dit kan bij uw kind pijn veroorzaken.

Als deze klachten niet behandeld zijn dan blijft het kind er last van houden.

Tijdens de peuterleeftijd valt dit op te merken door problemen op het motorisch gebied; niet (goed) kruipen, de motoriek ontwikkelt matig, veel struikelen of schoolhoofdpijn.

Wat wordt er bij kindermanuele therapie gedaan?

Tijdens het onderzoek stelt de kindermanueel therapeut vast of er een bewegingsstoornis in de hoge nekgewrichten aanwezig is. Als de baby 3 maanden of ouder is test de therapeut ook het bekken, dit onderzoek is dan pas betrouwbaar uit te voeren. Als een bewegingsstoornis gevonden wordt dan kan de baby met een zachte vorm van manuele therapie behandeld worden om de verstoorde functies te herstellen. Correct uitgevoerde mobilisaties zijn ongevaarlijk en werken door in de wervelkolom, het bekken en de heupgewrichten.

Lorraine McNab

In Nederland is alleen de kindermanueel therapeut gerechtigd deze klachten met mobiliserende technieken te behandelen. Voorheen stond deze therapie bekend als KISS en KIDD therapie.

Neem contact op

This site uses Google reCAPTCHA technology to fight spam. Your use of reCAPTCHA is subject to Google's Privacy Policy and Terms of Service.

Bedankt dat je contact hebt opgenomen met Vistaprint. We zullen zo spoedig mogelijk reageren.

Wij streven ernaar om binnen 2 werkdagen een plekje voor u te hebben!

Relaxte sfeer en behandeling niet afraffelen . Fijn om naar toe te gaan en geen fabriekssfeer

Anoniem - via Qualiview

0