Oefentherapie Cesar Helmond en Laarbeek

Twijfelt u of u beter naar de fysiotherapeut of naar de oefentherapeut kunt gaan? 

Wij willen u graag adviseren wat voor u persoonlijk de beste keuze is. 

Voor meer informatie kunt u het contactformulier invullen.

Sinds 1 februari 2021 is oefentherapeut Dorothee Talsma bij ons in de praktijk in Aarle-Rixtel aanwezig. Zij werkt samen met Carien van Straaten (Oefentherapie Cesar Helmond). Zij zijn een van de weinige oefentherapeuten in regio Helmond. Zij werken samen met huisartsen uit Laarbeek en Helmond en het Elkerliek Ziekenhuis.

Oefentherapeut Cesar Dorothée Talsma werkt op maandag, woensdag, donderdag en vrijdag op locatie Aarle-Rixtel.

Wat is oefentherapie?

Oefentherapie Cesar is een paramedische behandelmethode, gespecialiseerd in houding en beweging. De oefentherapeut Cesar maakt u bewust van uw houding en beweging in relatie tot uw klachten. Pijn, krachtsverlies en stijfheid beïnvloeden uw dagelijks leven. Daardoor gaat u anders bewegen, anders ademen. Zo raken de spieren uit balans. Iemand die zijn lichaam niet goed gebruikt of belast, al dan niet ten gevolge van een aandoening, loopt een sterk verhoogde kans op klachten of het in stand houden van klachten aan het bewegingsapparaat.

De oefentherapeut is een allround bewegingscoach, die de cliënt /patiënt traint in het toepassen van de beste manier van bewegen bij zijn/haar dagelijks voorkomende activiteiten. De behandeling wordt afgestemd op uw persoonlijke situatie en wensen. We werken zowel curatief als preventief.

Wij kijken naar de totaliteit. Dat betekent dat u oefeningen en houdings-en bewegingsadviezen krijgt die geïntegreerd kunnen worden in uw dagelijkse activiteiten, thuis en op het werk.

Oefentherapeuten Cesar behandelen zowel kinderen, volwassenen als senioren. Oefentherapie Cesar wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Voor een behandeling heeft u geen verwijzing nodig van huisarts of specialist, u kunt gebruik maken van Directe Toegankelijkheid.

0