Gezondheidscentr​u​m Fysio&Zo

Komende evenementen

Maandag 10 januari tot en met zaterdag 17 januari

Vitaliteitsweek

In onze vitaliteitsweek gaan onze medewerkers en onze samenwerkingspartners iets vertellen over de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van vitaliteit. Iedereen vertelt iets over zijn eigen expertise in deze week.

Houd onze Facebook in de gaten voor de ontwikkelingen!

Vrijdag 4 februari

Tijd volgt nog

Masterclass Ademhaling

In deze masterclass die wordt gegeven door onze collega Sophie (gediplomeerd vaat-, long- en coronafysiotherapeut) wordt ingegaan op de anatomie en fysiologie van het ademhalingsapparaat, de betrokken spieren, meest voorkomende klachten en praktische oefeningen om het ademhalen te optimaliseren. 


Deze training is geschikt voor (para-)medici en sportprofessionals die zich willen verdiepen in de kunst van het ademhalen om mensen nog beter te kunnen helpen met hun herstel. 

Datum word op een later tijdstip bepaald. Inschrijven kan wel alvast! 

Ruitervitaal Coach Opleiding Verdiepingsmodule I

In deze verdiepingsmodule worden handvaten meegegeven om de ruiter beter in beeld te krijgen. Hierbij wordt ingegaan op de verschillende aspecten van vitaliteit, blessures die we veel zien bij ruiters, motorisch leren en herkennen van problemen om op tijd een extra professional in te schakelen. Door middel van de kennis die je in deze module ontwikkeld kun je de ruiter op een bredere manier helpen.

Er wordt ingegaan op verschillende modellen om je te helpen om je ruiter beter in beeld te brengen. Daarnaast wordt uitleg gegeven over placebo en nocebo-effecten. Ook leer je om de ruiter te paard te analyseren, en hiermee je ruiter te helpen om blessures te voorkomen. 

Datum wordt op een later tijdstip bepaald. 

Inschrijven kan wel alvast!

Ruitervitaal Coach Opleiding Verdiepingsmodule II

In deze verdiepingsmodule worden handvaten meegegeven voor de combinatie ruiter en paard. Hierbij kan je denken aan de anatomie en biomechanica van het paard en de wisselwerking tussen ruiter en paard. Ook gaan we in op blessures bij paarden en de relatie hiermee met de ruiter. Er is een verdieping op de voorgaande modules in de analyse van ruiter te paard.

Door middel van de kennis over de problemen die mogelijk bij ruiter en paard kunnen ontstaan en het leren welke (paarden-) professional je moet inschakelen bij welke problemen kun je leren om effectiever samen te werken.

Ook wordt in deze module ingegaan op verschillende belangrijke mentale aspecten die de ruiter nodig heeft bij het rijden, of juist waar problemen kunnen ontstaan. Je leert over verschillende leerstrategieën van ruiter en paard, en hoe je dit kunt toepassen. Hiernaast gaan we in op faalangst, pijn en de mentale vaardigheden die nodig zijn voor verschillende disciplines.

Aanmelden​

Ik wil meer informatie ontvangen over de..
This site uses Google reCAPTCHA technology to fight spam. Your use of reCAPTCHA is subject to Google's Privacy Policy and Terms of Service.

Bedankt! Je bericht is verzonden.