0492-38 12 88

✉ [email protected]

 Gezondheidscentrum

Ruitersport - Individueel

Ruiterfysiotherapie wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Ervaart u klachten in het paardrijden, klachten na een val van uw paard of wilt u misschien eens overleggen over wat voor u de mogelijkheden zijn voor ruiterfysiotherapie? Dan kunt u contact opnemen met onze praktijk. 

De meeste ruiters zijn buiten hun paard om niet veel bezig met hun eigen fysieke gestel. Dat is best gek, zeker als je ziet hoe veel nadruk er ligt op hoe het zadel ligt, of het paard genoeg buiten komt, of de hoefsmid wel goed genoeg beslaat. Maar naar de ruiter wordt niet zo uitgebreid gekeken. De meeste instructeurs zijn getraind om te kijken naar hoe het paard beweegt, en geven hierop aanwijzingen aan de ruiter. 

Bij ons in de praktijk werkt Sophie Delemarre. Sophie is een van de weinige Ruiterfysio's in Nederland. Zou je graag behandeld willen worden door een fysiotherapeut met expertise op jouw sport? Dan kun je altijd een keertje langskomen, of kijken op de website van het ZorgNetwerk Voor Ruiters.

Fysiotherapeuten zijn experts in de problemen binnen het bewegingsapparaat. Fysiotherapie is inzetbaar bij bestaande klachten, ter preventie en om meer inzicht te krijgen in het functioneren binnen het bewegen.

Voor een groot aantal sporten is veel onderzoek gedaan naar blessurepreventie en hoe men het beste kan trainen voor een betere prestatie. Wanneer kracht, mobiliteit, uithoudingsvermogen, coördinatie en uithoudingsvermogen in kaart worden gebracht en getraind worden, worden prestaties beter en neemt de kans op blessures af.

Voorafgaand aan een traject wordt u gevraagd om uzelf te laten filmen tijdens het paardrijden. Deze opname kan dan voorafgaand aan de eerste afspraak uitgebreid worden geanalyseerd. 

Alleen een sportanalyse?


Naast individuele trajecten en groepstrainingen hebben wij ook de mogelijkheid uw prestaties bij het rijden te analyseren en uit te werken op papier. Ook het geven van trainingsadvies komt hierbij.

Dit kan gedaan worden op locatie, of op basis van de beelden die u naar ons opstuurt.

Ideaal als je jezelf wilt verbeteren of als je mee wilt doen aan de FNRS zitcompetitie!

Neem contact op met Sophie

Ik wil graag meer informatie over:
This site uses Google reCAPTCHA technology to fight spam. Your use of reCAPTCHA is subject to Google's Privacy Policy and Terms of Service.

Bedankt dat u contact hebt opgenomen met de praktijk. Onze ruiterfysiotherapeute neemt binnen 2 werkdagen contact met u op.