0492-38 12 88

[email protected]

Gezondheidscentrum

Verdiepende Opleiding Ruitervitaal Coaching

Op deze pagina kun je meer informatie vinden over de Verdiepende modules die aansluiten op de Ruitervitaal Coach Opleiding (KNHS/FNRS erkend) van One Switch. Onze collega Sophie geeft de lesmodules die op deze pagina te vinden zijn. Voor deze opleiding zijn we met regelmaat op zoek naar ruiters die zichzelf zouden willen laten analyseren en zo onze studenten helpen om zich nog beter te ontwikkelen. Onderaan de pagina kun je hierover meer informatie vinden. 

Als Ruitervitaalcoach mag je je inschrijven bij het ZorgNetwerk voor Ruiters. Dit mag ook als je nog niet de verdiepende opleidingen gevolgd hebt. 

Inhoud van de verdiepingsmodules

Verdiepingsmodules 

Verdiepingsmodule I - Analyse van de Ruiter

In deze verdiepingsmodule worden handvaten meegegeven om de ruiter beter in beeld te krijgen. Hierbij wordt ingegaan op de verschillende aspecten van vitaliteit, blessures die we veel zien bij ruiters, motorisch leren en herkennen van problemen om op tijd een extra professional in te schakelen. Door middel van de kennis die je in deze module ontwikkeld kun je de ruiter op een bredere manier helpen.


Er wordt ingegaan op verschillende modellen om je te helpen om je ruiter beter in beeld te brengen. Ook wordt uitleg gegeven over placebo en nocebo-effecten. Daarnaast leer je de basis om de ruiter te paard te analyseren, en hiermee je ruiter te helpen om blessures te voorkomen. Verder gaan we in op blessures om te leren wanneer je een (para-)medicus inschakelt en wanneer je hier zelf wat mee kan en mag doen.


Voor meer informatie verwijzen we jullie naar de website van One Switch (www.oneswitch.nl) of bel voor meer informatie naar 06-30805327 (J. den Otter) 

Verdiepingsmodule II - Ruiter en Paard in Beeld

In deze verdiepingsmodule worden handvaten meegegeven voor de combinatie ruiter en paard. Hierbij kan je denken aan de anatomie en biomechanica van het paard en de wisselwerking tussen ruiter en paard. Ook gaan we in op blessures bij paarden en de relatie hiermee met de ruiter. Er is een verdieping op de voorgaande modules in de analyse van ruiter te paard. Door middel van de kennis over de problemen die mogelijk bij ruiter en paard kunnen ontstaan en het leren welke (paarden-) professional je moet inschakelen bij welke problemen kun je leren om effectiever samen te werken.

Ook wordt in deze module ingegaan op verschillende belangrijke mentale aspecten die de ruiter nodig heeft bij het rijden, of juist waar problemen kunnen ontstaan. Je leert over verschillende leerstrategieën van ruiter en paard, en hoe je dit kunt toepassen. Hiernaast gaan we in op faalangst, pijn en de mentale vaardigheden die nodig zijn voor verschillende disciplines. Je verdieping wordt zichtbaar in het ZorgNetwerk Voor Ruiters als je hierin bent ingeschreven.

Inschrijven voor de Verdiepingsmodules

Meer informatie:

Deze opleidingen zijn ontwikkeld voor het opleidingsinstituut One Switch als verdieping op de basisopleiding tot ruitervitaalcoach. Voor voorwaardes, tarief van de opleiding en de waarborg van de kwaliteit verwijzen we jullie graag naar de website van One Switch. 

Vereiste vooropleiding

De verdiepingsmodules opleidingen zijn te volgen na afronding van de basisopleiding tot ruitervitaalcoach, na afronding van een (para-)medische opleiding gericht op het bewegingsapparaat (zoals fysiotherapie of oefentherapie), na afronding van een sportopleiding op HBO-niveau (ALO, sportkunde etc) of als vervolg op de opleiding tot personal trainer (vitvak A en B) als je aantoonbare ervaring hebt op het gebied van de ruitersport. Twijfel je of je vooropleiding afdoende is? Dan kun je contact opnemen via telefoonnummer 0492-381288 of via de mail [email protected]

Prijzen:

Losse (verdiepings-)module € 795,-*

Beide (verdiepings-)modules  € 1495,-*

Basisopleiding Ruitervitaal Coach (Module I, II en III) € 1795,-*


*De website van OneSwitch is leidend in voorwaarden, tarieven en kwaliteitswaarborg. Zij worden onderschreven en erkend door de hippische sportbond (KNHS) en hippisch ondernemers (FNRS).

Wil je je inschrijven voor de verdiepingsmodules? Dan kun je contact opnemen met [email protected] 

Inschrijven bij het ZorgNetwerk Voor Ruiters

Als Ruitervitaal Coach mag je je na afronden van module I, II en III inschrijven bij het ZorgNetwerk Voor Ruiters(ZNVR). 


Lidmaatschap is € 95,- per jaar, waarbij je het eerste jaar € 50,- korting krijgt. Er worden met regelmaat opleidings-, bijscholings- en netwerkdagen georganiseerd. Je kunt als je lid bent van het ZNVR gratis of met korting deelnemen aan scholingen. Ook als (para-) medicus kun je je aanmelden bij dit netwerk.


De gegevens die je rechts invult worden rechtstreeks gedeeld met het ZNVR, en niet met praktijk Fysio&Zo

This site uses Google reCAPTCHA technology to fight spam. Your use of reCAPTCHA is subject to Google's Privacy Policy and Terms of Service.

Bedankt! Je bericht is verzonden, je krijgt zo spoedig mogelijk een uitnodiging om het volledige contactformulier in te vullen..

Ruiters als proefpersoon gezocht voor de opleiding

We zijn regelmatig op zoek naar ruiters!


Zou jij het leuk vinden om uitgebreid geanalyseerd te worden, en gerichte tips en adviezen te krijgen om beter te kunnen paardrijden? 


Wil je op de wachtlijst?


Je kunt contact opnemen via het contactformulier rechts op de pagina, bellen naar 0492-381288 of mailen naar [email protected]

This site uses Google reCAPTCHA technology to fight spam. Your use of reCAPTCHA is subject to Google's Privacy Policy and Terms of Service.

Bedankt! Je bericht is verzonden.