0492-38 12 88

✉ [email protected]

 Gezondheidscentrum

Ruitervitaal Coach Traject

Via het contactformulier kunt u uw gegevens achterlaten. Wij leveren altijd maatwerk bij een ruitervitaal coach traject. 

Er wordt binnen 1 werkdag contact met u gezocht. 

Bij ons in de praktijk kunt u terecht voor een Ruitervitaal Coaching Traject. Onze collega Sophie Delemarre verzorgt dit. Zij werkt als ruiterfysiotherapeute, is bezig met de Masteropleiding Sport en Beweeginnovatie en is verbonden aan de opleiding tot Ruitervitaal Coach. Zij geeft op onze locatie in Aarle-Rixtel de twee verdiepingsmodules die je als volleerd Ruitervitaal Coach mag volgen. 

Wat valt onder het Ruitervitaal Coaching Traject?

Omdat Sophie diverse opleidingen, scholingen en cursussen gevolgd heeft kan zij u helpen binnen verschillende onderdelen van ruitervitaliteit. Een vitale ruiter is fysiek fit. Fysieke fitheid is vast te leggen in een aantal aspecten waaronder voeding, arbeidsrustverhouding, beweging, sport, zelfmanagement en algemene fitheid. Sophie is dan ook dé persoon om u te helpen het beste uit uzelf en uw rijden te halen.

Veel ruiters steken veel tijd, geld en energie in het welzijn van hun paard. Denk hierbij aan een bitfitter, een zadelmaker, de hoefsmid, de paardenfysiotherapeut, de paardenosteopaat, supplementen, beweging, verzorging en kwalitatief goed voer. Ook worden de beste paardrijlessen verzorgd door goede trainers. Van het paard worden veel prestaties verwacht, een goede fitheid en een verzorgd uiterlijk. Maar ook de ruiter moet fysiek fit zijn om tot goede prestaties te komen!

Wat houdt een Ruitervitaal Coaching Traject in?

Tijdens de intake wordt samen met u gekeken waar een hulpvraag ligt. Als fysiotherapeut is Sophie specialist op het bewegingsapparaat. Bij vragen omtrent uw fysieke gesteldheid kan zij samen met u kijken hoe u uzelf kunt verbeteren. Ook bij recidiverende klachten kan zij u helpen om te voorkomen dat ze terugkomen na bijvoorbeeld afsluiten van een fysiotherapietraject. Daarnaast helpt Sophie mensen bij het verbeteren van hun voedingspatroon, het leren verdelen van activiteiten en rust. Ook op het gebied van mentale coaching kan zij u helpen omdat ze een opleiding op het gebied van sportpsychologie heeft gevolgd. We hebben contacten met diverse diëtisten uit de regio, dus mocht u echt een gerichte hulpvraag hierop hebben dan horen we dat graag.

De intake van € 40,- is gratis bij het afnemen van een pakket. Onze pakketten zijn per maand opzegbaar! U zit dus nergens aan vast.

De Koninklijke Nederlands Hippische Sportfederatie (KNHS) is de laatste jaren steeds meer bezig met het richten op ruitervitaliteit. Hoe vitaler de ruiter, hoe beter de sportprestaties. Deze opleiding (Ruitervitaal Coach door OneSwitch) is geaccrediteerd vanuit de KNHS. Door haar achtergrond als (ruitersport-)fysiotherapeut is Sophie een van de weinige fysio’s gespecialiseerd in het revalideren en begeleiden van de ruiter.


Op de website www.ZNVR.nl kunt u andere fysiotherapeuten met een specialisatie in de ruitersport vinden. 

De oprichters van OneSwitch zijn Janneke den Otter en Garry Abbas In deze opleiding worden instructeurs opgeleid om de ruitervitaliteit te verbeteren door te kijken naar bijvoorbeeld voeding, beweging en doseren van rust. Om ruiterfitheid te garanderen is het belangrijk om oefeningen mee te geven aan de ruiter, maar ook om naar de voeding van de ruiter te kijken. Sophie kan u helpen door te kijken naar uw dieet en u indien nodig naar de juiste personen toe te sturen. 

U kunt bij Sophie terecht voor een fysiotherapeutische behandeling. Dit wordt dan ook vergoed door uw aanvullende verzekering. Heeft u klachten aan het bewegingsapparaat? Dan kan zij u helpen met een individueel traject of met trainingen in groepsverband. Dit kan bij u op locatie of bij ons in de praktijk. 

Uw persoonlijke coach

Wilt u meer uit het paardrijden halen? Wilt u persoonlijke coaching op het gebied van fysieke fitheid, uw eetpatroon, uw trainingsritme en/of uw dagindeling? Dan kan Sophie u als personal trainer/coach, gespecialiseerd in de ruitersport, op elk vlak helpen. U kunt haar bereiken via de mail, op telefoonnummer 0492-381288 of via het contactformulier

Direct naar prijzen