Runners Training

Altijd al willen proberen te starten met hardlopen, graag willen lopen onder begeleiding of terugkomend van een blessure? Dan kunnen onze fysiotherapeuten Sophie en Lorraine u helpen!

Twijfelt u of hardlopen fysiek lukt?

Het is mogelijk om een intake te plannen bij een van onze sportfysiotherapeuten. Zij kunnen u helpen inzicht te krijgen in uw lichaam, brengen uw blessurerisico in kaart en helpen u hoe op te bouwen. Lorraine en Sophie kunnen beiden hardloopanalyses doen, maar kunnen u ook helpen bij het herstel na een blessure. 

Voor de second opinions gericht op hardloopgerelateerde problematiek kunt u het contactformulier onderaan de pagina invullen. Door gericht klinisch redeneren, en het hele lichaam en alle aspecten door te lopen van schoenen tot looppatroon tot mindset kunnen onze fysiotherapeuten u helpen.

Welke therapeut kan mij het beste helpen met hardloopgerelateerde klachten?

Lorraine en Sophie zien veel hardlopers. Voor Canicross gerelateerde problemen verwijzen we u naar Els Smet. Na een second opinion bij ons in de praktijk is het natuurlijk ook mogelijk om bij uw eigen fysiotherapeut of coach te blijven trainen. Na de intake kunnen Lorraine of Sophie u gerichte adviezen en een opbouwschema meegeven waardoor u zich beter kunt focussen op uw herstel. Er zal met u persoonlijk worden afgesteld hoe uw techniek en tijd verbeterd kan worden.

Lorraine ziet patiënten door heel Nederland voor een second opinion over hun klachten. Omdat Lorraine zelf regelmatig aan wedstrijden meeloopt is zij ook voor de (halve) marathonlopers, de ultrarunners en de triatleten dé fysiotherapeut om naartoe te gaan. Lorraine is elke zaterdagochtend bij de Helmondse Atletiek Club aanwezig en is een van de belangrijkste kartrekkers op het gebied van de 'Start to Run'. Hiermee leert zij mensen om gedoseerd op te bouwen naar een kleine afstand.

Sophie is met name sterk in het mentale aspect van het hardlopen. Zij heeft onder andere de opleiding 'sportpsychologie voor fysiotherapeuten' gevolgd. Zij helpt u om bewuster om te gaan met spanning rondom prestaties, verbeteren van focus en het leren opzoeken van grenzen van het lichaam. Sophie ziet met name hardlopers die moeite hebben met ontspanning en doorademen. 

Neem contact op met onze hardloopspecialisten

0