0492-38 12 88

[email protected]

Gezondheidscentrum

Sportfysiotherapie

Wat kan de sportfysiotherapeut voor u betekenen?


Heeft u een sportblessure opgelopen, of wordt u door een blessure belemmerd om te sporten? Dan is sportfysiotherapie of sportrevalidatie geschikt voor u.


Wij kunnen u helpen ervoor te zorgen dat het evenwicht tussen de belasting en belastbaarheid in uw sportactiviteit weer in evenwicht komen.

Dit is natuurlijk anders voor een topvoetballer dan voor iemand die eenmaal per week een partijtje tennist. De sportfysiotherapeut houdt daar allemaal rekening mee.

U wordt getraind tot u weer belastbaar bent op het niveau waarop u uw sport uitoefent – en liefst nog iets verder. Actieve oefeningen vormen een belangrijk onderdeel van uw revalidatie. Ook als de belasting van uw dagelijkse werkzaamheden een probleem is, kan sportfysiotherapie uw belastbaarheid verhogen. Wij hebben een aantal mogelijk heden binnen de sportfysiotherapie.

Sportanalyse


Sportfysiotherapeut Lorraine en (ruitersport)fysiotherapeut Sophie kunnen een sportadvies op maat geven met behulp van een sportanalyse. De sportanalyse kan in de praktijk plaatsvinden, maar ook bij u op locatie of door middel van door u geleverde video-opnames.

Looptraining


Op maandagavond wordt er bij de Helmondse Atletiek Club(HAC), een speciale training verzorgd door onze sportfysiotherapeut Lorraine gericht op core stability gecombineerd met loopscholing en een korte duurloop. Voor meer informatie hierover kunt u bij onze praktijk terecht bij de groepstraining 'Runners Training'.

Lorraine McNab is naast sportfysiotherapeut ook Basis Looptrainer 3 via de Atletiek Unie. Hierdoor kunnen we individuele loopproblemen beoordelen en een op maat gemaakt advies en trainingsschema uitbrengen, gericht op return-to-run.

Ruitersport


Sophie Delemarre is een van de weinig fysiotherapeuten in Nederland met een specialisatie in de ruitersport. Zij is gelinkt aan het KNHS als docent op de opleiding Ruitervitaal Coaching en is aangesloten bij het ZorgNetwerk Voor Ruiters. Zij kan u helpen in het ontdekken wat uw talenten en eventuele verbeterpunten in het rijden zijn. Dit kan door middel van een eenmalig consult, een individueel persoonlijk traject gericht op uw doelen of een groepstraining ruiterfitness. Ruitersportanalyse is ook op locatie mogelijk. Sinds enkele jaren geeft Sophie ook workshops en lezingen.